WhatsApp_Image_2021-01-13_at_23.32.33-removebg-preview.png

Denizli Genç Aşçılar Derneği

Denizli Genç Aşçılar Derneği, 2018 yılında Kurucu Başkan Süleyman Kursak ve Kurucu üyeler tarafından Denizli'de kurulmuştur. 2018 yılından bu yana çeşitli etkinliklerde kendini tanıtan Denizli Genç Aşçılar Derneği, 2019 yılında Denizli İlinde çeşitli desteklerle beraber İlk etkinliğini uluslararası platformda gerçekleşmiştir.

Kurulus Amacı

Türk mutfak kültürünü, yöresel lezzetlerini araştırmak ve yeni lezzetler, tatlar sunarak Türk mutfağına katkıda bulunmaktır. Türk mutfağını çeşitli organizasyonlar (dergi,kitap,festivalvb.) ile kültürel değerleri dünya mutfağına, gastronomi sektörüne kazandırmak ve aynı zamanda aşçılık mesleğinin gelişimine katkıda bulunmaktır. Aşçılık mesleğine sahip bireyler arasında ki mesleki sosyal ve kültürel dayanışmanın sağlanmasıdır. Dünya ve ülkemiz gıda sektörünün ihtiyaçları, sektör içerisinde bulunan yeni gelişmeleri anket ve çeşitli araştırma yöntemleri ile saptanmasından yola çıkılarak ayrıca şuanakadar edinmiş olduğumuz bilgi ve tecrübelerimizi eğitimlerde aktararak gastronomi ve aşçılık camiasına görsel, işitsel ve uygulamalı yeni bir bakış açısı ve yeni bir soluk getirmek kuruluş amaçlarımızı kapsamaktadır.

NE YAPIYORUZ?

2023 takviminde tekrar Denizlimizde buzenlenecek olan “2.  Uluslar arası chefler barbekü yarışması” etkinlik hazırlıklarımız tüm hızıyla devam etmekte. Denizlimizin tanıtımını en iyi şekilde, yapmayı amaçlayan aktivitelerimiz değerli şeflerimizin yardımyla sürmekte.

Derneğimizin Denizli’miz için yaptığı uluslar arası temaslar ve aktiviteler sayesinde, Türkiye sınızlarını aşan sesleniş istikrarını korumak ve gastronomi alanında yer edinmek isteyen yeni ekip arkadaşlarının gelecekteki zeminlerini hazırlamayı sağlayacak temasları güçlendirmektedir.

Denizli genç aşçılar derneği olarak attığımız adımlarla sağladığımız başarı ve tanınmışlığımız bize neler kazandıracak sorusuna yanıtımız;     Önceliğiniz yeni yetişecek meslektaş adaylarımıza  dünyaca ünlü şefler ile bir araya getirip, etkileşimde olmalarını sağlamak ve birlikte çalışmalarında öncülük yapmak.     Organizasyon adresi olarak Denizlimizi seçmemizde, toprağımıza memleketimize olan minnetimizi, Denizlimizi en iyi şekilde tüm dünyada güzelliklerle tanınmasını sağlamak.